Consells per anar ben calçats

1359068331nci9e

Un dels elements indispensables per a qualsevol corredor és el calçat, sense dur-ne potser se’ns enfortirien els peus, però també ens costaria déu i ajuda acostumar-nos-hi. Per evitar males pràctiques, us volem explicar una sèrie de consells que us poden anar bé a l’hora de decidir com anar calçats a l’hora de córrer.

Pensar en les sabatilles com si fossin pneumàtics

Les diferents superfícies que ens aguantaran quan anem a córrer ens determinaran quin tipus de sabata necessitem. Per exemple, si correm a la ciutat ens faran falta unes “bambes” flexibles i lleugeres amb un petit coixí a la sola que ens estabilitzi el peu. En canvi, pe fer rutes més muntanyenques val la pena fer servir un calçat amb soles més dures per protegir millor el peu i també dotar-lo de més estabilitat.

Coneixes les soles minimal?

Com el seu nom indica les soles “minimal” són molt fines, mínimes. Concretament, fan entre 0 i 4 mil·límetres i també n’hi ha d’especials per camins. Aquestes plantes et permeten córrer d’una manera més natural i es creu que calçant-les es poden prevenir lesions habituals com les de genoll, les rampes o les inflamacions a la planta del peu.

Tenir en compte com tens la planta del peu

Si encara no saps amb quin tipus de planta trepitges, pots mullar-la i col·locar-la sobre un full de paper, en funció de la silueta que hi quedi marcada pots tenir-la plana, mitjana o alta. Si la tens mitjana normalment quedes exempt de problemes. Si la tens plana se’t recomanen sabatilles dures i amb control de moviment (motion-control), en canvi, si la tens alta hauries de portar un calçat més tou que et permeti un moviment més lleuger.

Calçat ben encaixat

Primer de tot, un clàssic, has de calcular que el dit més llarg del peu no et toqui la punta. Per anar bé hi ha d’haver l’amplada del dit polze de marge. A més, l’encaix ha de ser segur i còmode des de l’inici i pel que fa al lliscament del turmell al acabar-la de posar ha de ser molt petit o inexistent.

Responder

Fisioteràpia Clavera

Osteopatia
Fisioteràpia
Acupuntura i auriculoacupuntura
Punció seca
Massatge terapèutic
Massatge reflexe (BGM)
Massatge esportiu
Escola d’esquena
Magnetoteràpia
Lesions esportives

Granollers

Adreça: Aragó, 58
08401 Granollers

Telef.: 938 796 617
682 731 036

Fax: 938 611 095

Caldes de Montbui

Adreça: Lleida, 4-6 baixos
08140 Caldes de Montbui

Telef.: 938 655 179

Fax: 938 627 070

Xaxes socials

Pin It on Pinterest

Share This